Nowy Lidl otwiera się przy Żmigrodzkiej [WYGRAJ KOSZ PRODUKTÓW - rozstrzygnięcie]

niedziela, 2.8.2015 12:20 3369 0

Już w czwartek o 8.00 wielkie otwarcie nowego sklepu Lidl we Wrocławiu przy ulicy Kępińskiej 1/Żmigrodzkiej.

Z tej okazji na mieszkańców czeka wiele atrakcji, takich jak warsztaty kulinarne i konkursy oraz zakupy w promocyjnych cenach, które będą obowiązywać jeszcze długo po otwarciu, bo aż do 16 sierpnia!

My nie mogąc doczekać się otwarcia, już dzisiaj startujemy z konkursem. Wystarczy odpowiedzieć na jedno pytanie i wykazać się odrobiną kreatywności, aby wygrać jeden z trzech koszy produktów Lidl.

W ramach jakiej oferty w sklepach Lidl można codziennie kupić ciepłe, chrupiące pieczywo?

A) Ryneczek Lidla

B) Chrupiące z Pieca 

C) Rumiane z Pieca

Oprócz poprawnej odpowiedzi, podaj nam swój przepis na ulubioną, zdrową kanapkę jaką najchętniej jesz np. na drugie śniadanie.

Na Wasze odpowiedzi czekamy do 5 sierpnia do godziny 22.00 na adresie mailowym wroclaw@doba.pl.

Nie zapomnijcie podać swojego imienia i nazwiska, danych adresowych i numeru telefonu.

Powodzenia!

---

Prawidłowa odpowiedź to Chrupiące z Pieca.

Kosze z produktami Lidl wygrywają:

1. Agata Engel

Przepis na, obecnie moją ulubioną kanapkę to:
świeża chrupiąca bagietka przekrojona na pół a do nie wkładamy plastry pomidora naprzemiennie z mozzarellą do tego świeże listki bazylii i pokropione to wszystko kilkoma kroplami oliwy z oliwek z przyprawami. Przykrywamy drugą połówką bagietki i zajadamy. Smacznego!!!

2. Beata  Wyborska

Mój przepis na zdrową kanapkę to bułka pełnoziarnista chrupiaca zlocista skorka i miękki środek. Do tego serek roztarty widelcem. Dodaje śmietanę bądź jogurt. Nastepie dodaję ziarna. Rozgniatam wilelcem pomidora a nastepnie kroje oliwki. Wszystko mieszam. PYCHA      Oliwka i ziarno nadazą charakteru calości. Wymieszać, popieprzyć, posolić  posypac ziarnem gotowe. Nałorzyć pastę na pieczywo wierzcie mi to naprawde zdrowe, pożywnwe śniadanie i syci do obiadu bez podjadania.

3. Łukasz Kląskała

Na drugie śniadanie ja proponuję pyszną, zdrową i delikatną pastę z makreli z serkiem ricotta z Lidla i bułkami wieloziarnistymi lub chlebem słonecznikowym.

Potrzebujemy jedną makrelę, pół opakowania serka ricotta z Lidla, masło Pilos, sałatę, ogórki, pomidory, jedno awokado, oliwki oraz oliwę z oliwek. Makrelę oddzielamy od ości, gnieciemy z serkiem ricotta i awokado, przyprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Całość mieszamy na pastę i nakładamy na posmarowane masłem oraz wyłożone sałatą bułeczki. Spożywamy z ulubionymi warzywami - pomidorami, ogórkami, oliwkami, itp. Do picia proponuję szklankę soku ze świeżo wyciśniętego
grejpfruta - najlepsze są w Lidlu właśnie o tej porze roku - twarde, czerwone i soczyste. Wszystkim życzę smacznego! Takie śniadanie każdemu dostarczy oceanu energii, morza obfitości, strumienia świeżości, potoku wigoru i wodospadu humoru na cały dzień!

Pozostałym osobom dziękujemy za udział w konkursie!

Dodaj komentarz

Komentarze (0)