Warszaty kulinarne z finalistami VI edycji MasterChef

wtorek, 14.11.2017 21:13 1222 0

Autor legendarnej „Fizjologii smaku” Jean Anthelme Brillat-Savarin powiedział kiedyś, że „Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy”. O prawdziwości tego stwierdzenia możemy przekonać się osobiście już od listopada w CRZ Krzywy Komin. Warsztaty kulinarne z finalistami VI edycji programu MasterChef pozwolą na rozsmakowanie się nie tylko w autorskich specjałach uczestników, ale także w kuchni włoskiej i wegańskich słodkościach. Do wspólnego pieczenia (i jedzenia!) świątecznych przysmaków zapraszamy także dzieci z rodziną.

Jak mawiał Salvador Dali „Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle”. Jeżeli tak jak my zgadzacie się z jego słowami, ucieszy Was możliwość wzięcia udziału w listopadowym spotkaniu z Natalią Gmyrek. Pieczony łosoś podany na kalafiorowym puree z białą czekoladą, pyszny krabowy farsz otulony delikatnym pierożkiem czy może cudownie puszysty tort biszkoptowy? Cokolwiek rozbudziło Wasz apetyt – znajdziecie to u nas na warsztatach „MasterChef z Gmyrek”.

Zgłodnieliście? To dobrze, bo już 25. Listopada czeka na Was niezwykły warsztat, dzięki któremu na nowo zakochacie się w jednej z najlepszych kuchni świata – doskonale przyrządzony makaron, aromatyczne risotto a także rozweselający deser rodem ze słonecznej Italii – smakowite tiramisu, którego nazwa w wolnym tłumaczeniu znaczy po prostu „popraw mi humor”. Dodatkowo Matteo zadba o przekazanie uczestnikom warsztatów kompleksowej wiedzy dotyczącej rodzajów i sposobów wykorzystania makaronu. To wszystko oraz gwarantowana sympatyczna atmosfera tylko u nas, w ramach spotkania „Kuchnia włoska – warsztaty z Matteo Brunettim”.

Teraz pewnie już wszyscy macie pełne brzuchy, ale wierzymy, że znajdziecie jeszcze miejsce na małe co nieco. O słodką atmosferę grudnia zadba Natalia Gmyrek, która prowadzi warsztaty „Świąteczny mały cukiernik”. Zapraszamy dzieci z mamą, tatą, babcią lub dziadkiem. Z zajęć wyjdziecie z naręczem słodkich ozdób na choinkę oraz frykasami dla Świętego Mikołaja, który - jak wszystkim dzieciom wiadomo - jest wielkim łasuchem i nawet podczas bardzo pracowitej nocy 6. grudnia znajduje czas na wypicie szklaneczki mleka i zjedzenie kilku ciasteczek.

Apetyt rośnie z każdym dniem przybliżającym nas do Świąt, dlatego też mamy dla wszystkich zainteresowanych coś smakowicie wyjątkowego – grudniowe spotkanie z wegańskimi wypiekami. „Roślinne słodkie Boże Narodzenie” to świąteczny tofurnik, wegański piernik z suszoną śliwką a także korzenna szarlotka podana na ciepło. Nie czujecie się zbyt pewnie w pieczeniu? Te warsztaty na pewno to zmienią! A dla zwolenników deserów niewymagających pieczenia Natalia Gmyrek przygotowała przepis na bezglutenowy makowiec z rumem, w wersji RAW.

O dobre samopoczucie i rodzinną atmosferę w Nowym Roku możecie zadbać uczestnicząc w styczniowych warsztatach „Mama z dzieckiem w kuchni” prowadzonych przez Natalię Gmyrek. Oprócz sposobów na to, jak zainspirować dziecko do eksperymentowania w kuchni, zapewniamy także mnóstwo śmiechu i dobrej, wspólnej zabawy.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)